Wipkaravaan bezoekt Landgoederenbuurt en Danswijk

Zaterdag 3 juli 2021 vertrekt om 11.00 uur de Wipkaravaan vanaf de Esplanade in Almere Centrum. Het zijn een aantal Groene Buren die de actiegroep ‘NK Tegelwippen Almere’ vormen en zich inzetten om in Almere zoveel mogelijk tuintegels te vervangen door groen. De Wipkaravaan trekt op de fiets naar de Landgoederenbuurt en Danswijk om daar een geveltuintje aan te leggen. De actiegroep deelt flyers, plantjes en kleurplaten uit, en gaat met bewoners in gesprek over het belang van tegels wippen.

Het startsein voor de wipkaravaan wordt gegeven door wethouder Jan Hoek. Om 10.00 uur reikt hij op het Forum aan alle Groene Buren een Groene speld uit. Hiermee wil hij hen bedanken voor hun enthousiaste en groene inspiratie die zij in vele Almeerse wijken laten zien.

Waarom tegels wippen?

Volgens stichting Steenbreek zijn in Almere in verhouding meer betegelde tuinen dan landelijk gezien: 62% van de tuinen in Almere zijn voor 80% betegeld. Landelijk gezien is dat 33%. De uitdaging voor Almere is dan ook duidelijk! Waarom meer groen in de tuin belangrijk is laten de video’s over Biodiversiteit, Hittestress, Waterafvoer en Groen maakt gelukkig duidelijk zien.

Gouden Tegel en Publiekswipper

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de Gouden Tegel. Op dit moment staat Almere op plaats 30 met 7.760 gewipte tegels. De ambities reiken uiteraard verder. Iedereen kan gewipte tegels aanmelden via NK-tegelwippen.nl, inclusief een foto van de voor en na-situatie. Ook actieve bewoners die hun tuin transformeren maken kans op een prijs: de Publiekswipper die begin oktober wordt uitgereikt.

Met het versturen van uw reactie verklaart u dat u akkoord gaat met de voorwaarden voor reageren.