‘Pedagogisch medewerker was voor mij het meest ideale beroep’

Voor de dag van Pedagogisch medewerker (16 september 2021) hebben wij een Almeerder geïnterviewd. Özlem (39) werkt al 19 jaar met veel plezier in de kinderopvang. Lees het verhaal van Özlem, Pedagogisch medewerker in hart en nieren.

Waarom heb je voor het vak PM-er gekozen?

Toen ik klein was heb ik veel medische problemen gehad en eigenlijk nooit van mijn kindertijd kunnen genieten. Ik kon niet lopen, buiten spelen, fietsen, rennen en mocht zelfs niet meedoen met schoolzwemmen. Dit heeft in de loop van de jaren een grote impact gehad op mijn leven en studie keuze.

Ik wilde graag een beroep kiezen waar ik veel met kinderen kon zijn. Met ze kunnen spelen, rennen, klimmen en gek doen. Pedagogisch medewerker was voor mij het meest ideale beroep! Ik heb mijn studie versnelt afgerond en ben gelijk aan het werk gegaan. Nu alweer 19 jaar terug en nog steeds is kinderen iets leren, samen ontdekken en met ze spelen is mijn grootste passie. Ik vind het vooral heerlijk als ik lekker gek kan doen met ze. Grapjes maken en met ze kan lachen om de raarste dingen. De geweldige reacties van de kinderen, de blik in hun ogen geven mij weer een boost om nieuwe dingen te verzinnen. Een kusje dat je onverwachts krijgt op je arm of hand, maakt mijn dag weer compleet.

Waar ben je trots op?

Ik ben er erg trots op dat ik snel een veilig gevoel en de veilige omgeving voor de kinderen kan creëren. Hierdoor gaat de algehele ontwikkeling van de kinderen door. Het is mooi om te zien dat kinderen tegenwoordig al veel kunnen en weten, daarom blijft het belangrijk dat ze onder hun eigen leeftijdsgenootjes blijven. Voorschool of kinderopvang mag je dus niet missen!

Tips voor anderen?

Mijn tip aan anderen die ook graag in de kinderopvang willen werken is dat dit echt uit het hart moet komen. Dit is een vak waar je veel voor terug krijgt mits je dit echt uit je hart doet. Ik heb nooit grote dromen gehad, maar nu mijn kinderen groter worden zou ik heel graag mijn kleinkinderen (het is maar een droom) ook op mijn groep willen meemaken.... Wie weet, misschien wordt dit straks waar ook nog.

Wethouder Roelie Bosch van Onderwijs: ‘Heel mooi en terecht dat de pedagogische medewerkers, waarvan er naar schatting 650 in Almere werkzaam zijn, op 16 september in het zonnetje worden gezet. Ik ben trots op jullie inzet en betrokkenheid voor alle kinderen in Almere. Bedankt!

Met het versturen van uw reactie verklaart u dat u akkoord gaat met de voorwaarden voor reageren.